keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Voiko v*tutukseen kuolla?

Tein tossa päivänä eräänä YLEn sivuilla Elämä Pelissä -testin, joka mittasi vitutusindeksiä. Pari sivullista kysymyksiä, pakolliset nainen/mies-tiedot ja lopputulos ruudulle:

v-indeksi 60/100 - Vastoinkäymiset kuormittavat sinua huomattavan paljon.
Kykysi sietää vastoinkäymisiä on huonompi kuin 85 %:lla vastanneista.
positiivisuus 55/100 -
Elämänasenteesi on myönteisempi kuin 13%:lla kyselyyn vastanneista kanssaihmisistä. Myönteisyyttä voi kehittää ja se on myös terveytesi kannalta hyväksi.

Arvioitu eliniän ennusteesi on 69 vuotta.
Sinulla on mahdollisuus parantaa pienillä elämäntapamuutoksilla eliniän ennustettasi: 14 vuodella

Aika huolestuttavaa. Tiedän olevani stressiherkkä tapaus, mutta että siedän vastoinkäymisiä ainoastaan 15% vastanneista paremmin ja ajattelen myönteisemmin kuin vaivaiset 13% vastanneista, se jos mikä herättää ihmetystä. Elinikäennusteeni on elintapojeni ja stressin vuoksi 14 vuotta pienempi kuin mitä se olisi jos en stressaisi/tupakoisi/ajattelisin positiivisemmin jne. Huh.

Stressi vaikuttaa terveyteen negatiivisesti. Se tuhoaa motivaation, heikentää kykyä toimia arkisissa tilanteissa ja ties mitä. Se heikentää immuunipuolustusta ja altistaa sairauksille. Se ei ole hyväksi kenellekään.

Kai tässä on lopulta uskottava, että vitutukseen ja stressiin voi kuolla. Jos ei heti, niin ainakin ennen aikojaan.

2 kommenttia:

 1. Voi kuolla! Ja nimenomaan siihen liikastressiin.

  Stressi tappaa mielen, se tappaa kehon..

  Mulla on semmonen viha-rakkaussuhde stressiin. Jollain tavalla se kulkee aina mun kanssa.
  Joko se on huonoa stressiä, et alkaa ahdistamaan ja sydämen tykytyksiä tulee. Tai sitten se on sitä hyvää stressiä, joka potkii sua eteenpäin ja antaa sulle rahkeet parantaa sun suorituksia, esim. urheilusuoritukset.

  Täytyy osaa tehdä ajoittain juttuja, joka laskee stressitasoja mahd. alas. Niin voi taas jatkaa eteenpäin paremmalla tatsilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama juttu. Stressihän jaotellaankin positiiviseksi ja negatiiviseksi stressiksi, ja tietyllä tapaa itse koen, että pieni stressi pitää mielen virkeänä ja pistää tekemään asioita, joita ei ehkä muuten saisi aikaiseksi.

   Stressinhallintaa ja keinoja stressin vähentämiseksi mun tarttis oppia enemmän. Oon niin huono esim. venyttelemään, meditoimaan, joogaamaan... Kavereidenkin kanssa tulee harvoin vietettyä sellasia stressivapaita rentoja hetkiä nykyään. Mutta oppia ikä kaikki :) Vielä mäkin opin!

   Poista